آلبوم
محسن چاوشی به نام
پرچم سفید در آستانه انتشار . . .
تاریخ انتشار این آلبوم خارق العاده 1390/12/20 میباشد البته هرچند که در پخش آلبوم های وی تاخیر هایی به پیش می آید امید واریم که این آلبوم به موق پخش شود
آينه موسيقي راك و بلوز در كارهاي محسن چاوشي
محسن چاوشي هميشه از علاقه خود به اين بخش از موسيقي سخن گفته و بارها اعلام كرده از درجا زدن و تكرار بيزار است ! و بعضا با جملاتي مانند
اعلام: |
اينهمه آلبوم پاپ براي چه ؟ |
اعلام: |
فضاي موسيقي پاپ لوس است |
و ...
خود را مبرا از چارچوب فعلي موسيقي ايران ميداند و هميشه دم از دريچه هاي تازه در موسيقي خود ميزند بويژه از زمانيكه دوست و همكار ويژه اش محمد رضا آهاري صداي او را يك صداي فول بلوز قلمداد ميكند و عنوان ميكند محسن چاوشي بر خلاف گذشته علاقه چنداني به موسيقي پاپ ندارد ! گرچه محسن چاوشي در يكي از نوشته هايش خود را يك خواننده پاپيولار ميداند و اعلام داشته هرگز قرار نيست يك خواننده صرفا راك بشود و موسيقي پاپ را كنار بگذارد اما در ادامه اين رويه كمرنگ خواهد شد .
همانطور كه پيشتر گفته شد جرقه نخست در آلبوم يه شاخه نيلوفر زده شد جايي كه تيم چاوشي دست به حماسه اي زدند !
اين اثر علارقم كمبودها و اشتباهاتي كه داشت به واسطه فضايي بكر و ناشناخته ! براي مخاطبان هنوز هم حرفها براي گفتن دارد ، ماندگاري اين اثر بر كسي پوشيده نيست گرچه سعي شده اهنگهاي متنوعي ارائه شود اما خيمه اي بر گستره آنست كه گويا موجب شده در انتها ذهن شنونده را هميشه معطوف به يك نقطه كند .
رگه هايي از موسيقي راك در سرتاسر اثر به چشم ميخورد اين اثر انگشت تا به امروز ادامه داشته ، صداي محزون خواننده و بعضا در قسمتهايي كوتاه گيتار الكتريك آن موسيقي بلوز را تداعي ميكند آنچه خيلي پر رنگ است تلفيق است ، چيزي كه با سازهاي ايراني نمود بيشتري دارد در اينجا بايد توجه داشته باشيم تلفيق تنها به منزله صدايي كه ميشنويم نيست بلكه تلفيق ميتواند نشات گرفته از تركيب صداي خواننده و سازها ، ملودي و ريتم آهنگ ، هارموني ها و .... باشد .
براي رسيدن به موسيقي بلوز نبايد منتظر يك اتفاق ويژه باشيم همانطور كه در نقد استاد بابك افشار گفته شد حتي در آهنگي مقام شوشتري پياده شده و اين نشان از آن دارد كه دستگاههاي ايراني قابليت اين را دارند كه اين چنين پياده شوند به عنوان مثال كافيست دو نت از دستگاه شور را حذف كنيم تا به گام بلوز برسيم و يا اينكه اگر با دقت (هدفون و يا تفكيك زير صدا) يه يكي از قطعات اين آلبوم (چرا) گوش كنيم صداي خواننده موسيقي دشتي را تداعي ميكند ! در اين قطعه ميتوانيم يكي ديگر از قابليتهاي موسيقي راك و مشخصا بلوز را نمايش دهيم گرچه سبك اين قطعه چيز ديگري است ، صدا سازي خواننده متبحرانه كار شده و اين ميتواند براي ما بسيار جذاب تر و ذوق آورتر از صداهاي مصنوعي و افكت هاي سبك هاي ديگر باشد .
نظرات شما عزیزان: